Основателят / Биография

Biography

Biography

Дарио Салас Соммер (Джон Бейнс)

Доктор Дарио Салас Соммер е роден в Сантяго, Чили на 4 март 1935 година и е внук на известния  чилийски просветител Дарио Салас Диас.

Дарио Салас Соммер е философ, писател, кинодеец, номиниран е от Руската Академия на науките за Почетен Консул на науката и изкуствата в Латинска Америка, доктор е по философия и носител на титлата Рицар на Науката и Изкуството, присъдена му от най-престижната културна организация - Руската Академия на естествените науки.

В продължение на повече от 40 години Дарио Салас Соммер се занимава с въпросите, свързани с прогреса на човечеството и вътрешното развитие на човека, добивайки международна известност като писател и философ.

През 1970 година той основава първия Институт по Херметическа Философия в Сантяго, Чили, и става негов директор и духовен водач. Това е неправителствена и нестопанска организация с идеална цел - моралното и духовно усъвършенстване на човека в най извисения смисъл на тази дума. Понастоящем има открити филиали на Института в Аржентина, Колумбия, САЩ, Испания, Венецуела, Русия, България, Италия, Португалия.

Дарио Салас е също така директор и основател на латинооамериканския фонд Симон Боливар, чиято цел е културното и духовно развитие на Латинска Америка, както и постигането на вътрешно единство, основано на високи морални и духовни принципи.
Под литературния псевдоним Джон Бейнс той е написал няколо книги по Оперативна Философия, които са издадени на много езици: испански, английски, немски, арабски, български, корейски, италиански, литовски, португалски, китайски, немски и руски. Ето най-важните от тях: «Хипсосъзнание», «Науката за любовта», «Съществува ли жената?», «Развитие на вътрешния свят», «Колко струва човекът?» и «Морал на XXI век». Последната книга е публикувана на арабски под истинското име на автора.
 
Доктор Дарио Салас живее в Сантяго, Чили, където изнася лекции, които се показват в различни държави, а също така ръководи педагогическата дейност на всички филиали на Института по Херметическа Философия по света; освен това той се посвещава на  независими научни изследвания в областта на съзнанието и  природното здраве.


Някои важни факти, свързани с дейността на Дарио Салас Соммер:

  • През 1970 година Дарио Салас основава Института по Херметическа Философия (ИХФ) в Сантяго, Чили.
  • Той е изнесъл повече от 2000 лекции, които се слушат в различни страни по света, давал е интервюта за много чужди телевизии и преса.
  • Автор е на 8 книги, издадени под литературния псевдоним Джон Бейнс, преведени на различни езици, с тираж над 270 000.
  • В предпоследната си книга - «Морал за XXI век» той представя идеята за вътрешната връзка между моралните ценности и законите на Природата, което определя и предмета на понятието Морална Физика; в книгата също са приведени резултатите от научните опити, с които авторът доказва тези философски и морални правила.
  • През септември 2003 година Дарио Салас получава званието Почетен Консул на науката в Латинска Америка от Руската академия на науките и изкуствата (АНИС).
  • Той също така е лауреат на наградата “Вернадски” на Академията на Руската Енциклопедия (АРЕ), която се присъжда за принос в развитието и усъвършенстването на човека.
  • Той е Доктор по философия и Рицар на Науката и Изкуството на най- важната културна организация на Русия - Руската академия на естествените науки (РАЕН).
  • Почетен член е на Съюза на писателите на Руската Федерация.
  • Премията «ЕкоМир» му е връчена от Руската академия на естествените науки за работа и проекти в областта на екологията. Наградата му е присъдена за новото научно направление: Морална Физика.
  • Дарио Салас Соммер е награден със сребърен медал на името на П.Л.Капица, който е лауреат е на Нобелова награда за физика като автор с научен принос за създаването на «научната идея за физическата основа на Морала (Морална физика)».Иди на:dariosalas.com

Моите Философски идеи
Научни изследвания
Библиография
Отпечатай
 
Изпрати на приятел
Уебстраницата е оптимизирана за 1024x768px. за Internet Explorer 7.0 ха Windows, Safari 4.0 за Mac / Windows, и Mozzila Firefox 3.0 за Windows, или по-нови версии.