Институтът / История

History

HistoryИнститутът за Херметическа Философия е неправителствена организация с идеална цел. Основан е през октомври 1970 г. в Сантяго, Чили от Дарио Салас Соммер. Идеята е била  да се създаде една отворена общност, топъл и гостоприемен форум, където хората да могат да общуват открито и сърдечно, без страх  да бъдат неразбрани или наранени. Институтът е убежище за вътрешния свят на всеки, който иска да расте духовно и да се развива чрез практикуване на Оперативна Философия. Това е едно училище на Живота, което обединява хора от всякаква раса, религия, политическа идеология и място в социума, но с една обща характеристика-дълбока интуиция и прозрение, че на нашата планета може да съществува по-добър живот.
    
Проектът започва практически без субсидии, само с няколко члена, които работят доброволно, подпомагани от усилията на останалите. Постепенно участниците започват да получават конкретни доказателства, за това че със силна мотивация в практикуването на Оперативната Философия, животът им значително се променя.

Оттам семето на Учението бързо се разпространява. Създават се филиали във Венецуела, Аржентина, САЩ и Колумбия.

Днес съмишленици от толкова отдалечени места по света като Русия, България Италия, Северна Америка, ЮАР периодично пътуват до Чили и други градове с филиали на Института, за да участват в практически херметически занятия.

Непрестанно се разкриват нови и нови филиали. Ако на мястото, където живеете, няма филиал на Института за Херметическа Философия, можете да имате достъп до нашата школа чрез Интерактивния Институт в Интернет, където можете да получавате безплатно нашия Бюлетин.


Филиали по света

Институтът за Херметическа Философия понастоящем има филиали в 12 града по света, поделени между 6 държави. Централните офиси са в Сантяго, Чили.

Филиалите могат да се открият в следния ред:

Чили
Сантяго1970г.
Косепсион1984г.
Темуко1984г.
Венецуела
Каракас1976г.
Испания
Мадрид1981г.
Луго1982г.
Барселона1986г.
Саламанка1987г.
Аржентина 
Буенос Айрес1983г.
САЩ
Ню Йорк1985г.
Маями2002г.
Колумбия
Богота1996г.
Русия 
Москва1993г.
Италия 
Тревизо2007г.
България 
София2006г.

Ако желаете да се запознаете по-отблизо с Института по Херметическа Философия чрез някой от филиалите му по света, кликнете тук.

History of the IHP Bulgaria

Отпечатай
 
Изпрати на приятел
Уебстраницата е оптимизирана за 1024x768px. за Internet Explorer 7.0 ха Windows, Safari 4.0 за Mac / Windows, и Mozzila Firefox 3.0 за Windows, или по-нови версии.