Ученията / Хипсосъзнание

Hypsoconsciousness

HypsoconsciousnessВ този раздел ще дефинираме съзнанието в контекста на Оперативната Философия, която предлага практически упражнения и тренировъчни програми за укрепване на волята и постигане на личен успех.

Хипсосъзнанието като част от Оперативната философия отразява нивото на съзнание (от гръцки hypsos -височина).

Това, което реално отличава нас  хората от животните, е нашето съзнание. Съзнанието е онова , което ни позволява да разберем и осмислим собствените си постъпки, да проумеем както вътрешния си, така и външния свят.

Както термометърът отчита градусите на скалата между топло и студено, така и на “скалата” на съзнанието се отбелязват различните нива между сън и бодърстване, като за нула се приема биологичния сън.

Всеки знае, че дълбочината на съня има различни степени, но почти никой не осъзнава, че има различни степени и в дълбочината на бодърстване, които отразяват доколко човек е буден в ежедневната си дейност и как това непосредствено влияе върху начина, по който възприема света около себе си. Колкото по-висока е степента ни на бодърстване, толкова по-точно ще виждаме заобикалящата ни реалност, съответно, ще повишаваме възможностите си за постигане на успех.

Обикновено смятаме, че се пробуждаме с отваряне на очи сутрин, веднага след като е приключил нощният ни сън. Но има и  друго състояние на бодърстване, което е по-трудно да се разпознае и което е пряко свързано с една далеч по-ефективна и концентрирана ментална дейност.

Освен това, ще ви насочи към друг вид упражнения, предназначени да повишат нивото ви на съзнателност: чрез дишане, чрез превъзпитаване на движенията и чрез концентрация. Всеки раздел се състои от концептуално описание, упражнения и тренировъчен план, така че да можете да тренирате и експериментирате с видими резултати.


Окуражаваме ви да упражнявате практиките от раздела “”ХипсоСъзнание”. Така ще повишите ефективността на всичките си дейности и ще постигнете вътрешно спокойствие в ежедневието си. Упражненията не са сложни и не отнемат повече от пет минути.

Hypsotips

Отпечатай
 
Изпрати на приятел
Уебстраницата е оптимизирана за 1024x768px. за Internet Explorer 7.0 ха Windows, Safari 4.0 за Mac / Windows, и Mozzila Firefox 3.0 за Windows, или по-нови версии.