Основателят / Интервюта

Interviews

Можете да намерите тези интервюта  в резюме на същата страница. При желание можете да прочетете всяко от тях в пълен размер. Някои от интервютата можете да гледате във видео формат или да чуете радио записа им.

Трети Международен Семинар по Морална Физика - качество на живот

19/11/2008

На фона на вибриращата чилийска природа в Puyehue, Чили, между 11 и 13 август 2008г., се състоя Третия Международен Семинар по Морална Физика, на тема „Качество на живот”. Участваха повече от 200 души от Испания, Италия, САЩ, Русия, България, Венецуела, Колумбия, Аржентина и Чили.

Участниците слушаха лекциите на Дарио Салас и под прякото му ръководство изпълняваха различни упражнения и практики, целящи да постигнат по-високо ниво на съзнание, откъдето прогресивно да осъществяват по-добро качество на живота си, във всичките му сфери.

Втори Международен Семинар по Морална Физика или Вътрешна Екология

19/1/2008

Дойдоха хора от Испания, САЩ , Русия, Италия, Венецуела, Колумбия, Аржентина и Чили, за да присъстват в лекциите на Дарио Салас, и да имат възможност да практикуват под прякото му ръководство конкретни техники за активно издигане нивото на съзнание, а оттук и повишаване усещането за, цялостност хармония и личен просперитет.

Елексир за дълъг живот

29/07/2008

Колкото сме по-позитивни  и дружелюбни, толкова ще бъдем по-здрави и щастливи.

„Доброто здраве означава перфектна комуникация между органите в тялото. Но когато клетките престанат да комуникират помежду си, това може да доведе до ракови образувания”- твърди Дарио Салас Соммер.

FПърви Международен семинар по Морална Физика

20/10/2008

Повече от 110 души от САЩ, Руската федерация, Испания, Венецуела, Колумбия и Аржентина участваха в Първата международна Среща по Морална Физика. Семинарът се проведе в Чили и беше организиран от Института „Дарио Салас Соммер” в Ню Йорк.

Видеоконференция за Морална Физика

19/06/2006

Това е видеоконференция, състояща се от три части, в която Дарио Салас Соммер, интервюиран от Андрю Коен, обяснява своя възглед  за Моралната Физика. Според него това е здравата връзка между нашите действия и техния резултат, който се проектира в качеството ни на живот.

Дарио Салас говори за важността от познаването и съблюдаването на Естествените Закони, за поглед отвъд привидните противоречия, в името на хармонизиране с Природата.Това би имало фундаментално значение върху нашето здраве и щастие, би ни донесло удовлетворение и личностен успех.

Списание

01/20/2007
“Съзнателно Предаване – Задача на Духовния Учител”
Дарио Салас Соммер в Ню Йорк
- От Джесика Ромишер

 “За мнозина взаимоотношението между Майстор и Ученик вече отдавна принадлежи на миналото. В днешното постмодерно време ние априори знаем, че  трябва да сме свободни от всякакви религиозните структури и авторитети. Именно днес, в това безпрецедентно време, в което личната свобода е доведена до екстремни стойности, е трудно да си представим каквато и да била обвързаност с друг човек, пък макар и  в духовната сфера. Затова е трудно да си представим как западният човек би интерпретирал идеята, че за да реализираме своя човешки потенциал, трябва да приемем някой  да ни води, тоест,  да попаднем в класическата връзка: ученик- учител.”

Българско списание

Българско списание “1”
От Ива Рудникова - 2003 (публикувано в българското спuсание "1")

В книгата си „Науката за любовта” Джон Бейнс разкрива любовта като универсална сила, достъпна единствено за човека и постижима чрез повишаване нивото на съзнанието му. Авторът намира сходно поведение у хората, които твърдят че обичат, но всъщност попадат в егоистичния навик на личната изгода. 

TV Интервю

09/03/2007

Чилийски Телевизионен Канал Chilevision –  с Фернандо Паулсен

Това е интервю, дадено от Дарио Салас Соммер (псевдоним Джон Бейнс) по чилийския телевизионен канал Chilevision  в програмата  "Ultima Mirada", с водещ Фернандо Паулсен.

Списание «Capital» - Херметически феномен

01/19/2007

Дарио Салас Соммeр, чилиец, е по-известен под името Джон Бейнс, благодарение на книгите си, станали бестселъри. Те предизвикаха истинска сензация в много страни. Авторът  твърди най-общо, че ние, хората, не живеем, а спим, че сме поробени от собствения си мозък, който се контролира предимно от животинските ни импулси. Но той е убеден, че ако работим целенасочено, ще можем да достигнем върха на еволюцията. Да се надяваме…

Радио - интервюта

11/24/2006

Доктор Салас Соммер е бил интервюиран от много радио- станции в Чили. Между тях трябва да споменем:

  • радио Duna
  • радио USACH
  • радио Santiago
  • радио Futuro
Вестник «La Tercera», статията „Стрес, тревога и Алцхаймер»

01/19/2007
Вестник «La Tercera», статията „Стрес, тревога и  Алцхаймер»
Дарио Салас Соммер - декември 2003 - Чили

Краят на годината е време за равносметка. Но също така време, когато тялото и мозъкът усещат умора, натрупана от изминалата година на ежедневна работа, краят на която се увенчава с грижи по организиране на Коледните празници, подаръци, местене на децата в ново училище и т.н.

Сп. ELLE

01/19/2007

Анна Виктория Есфорнос - май 2004 - Чили

Неговият свят е херметическата философия, посветена на висшето съзнание. Този 69 годишен чилиец успя да изпълни със снимките и трудовете си витрините на книжарниците по най-отдалечените кътчета на планетата. Учението му бързо се разпространи в страни като Литва, Португалия, Русия, съпроводено с огромен интерес.

Радиопредавания

08/29/2007

Книгите на Дарио Салас Соммер, както и идеите, залегнали в неговата Оперативна Философия са постоянна тема на много радиопредавания.

Чуйте част от предаване по радио „ Бетовен” в Сантяго, Чили.

Отпечатай
 
Изпрати на приятел
Уебстраницата е оптимизирана за 1024x768px. за Internet Explorer 7.0 ха Windows, Safari 4.0 за Mac / Windows, и Mozzila Firefox 3.0 за Windows, или по-нови версии.