Институтът / Mисия

Mission

Институтът по Херметическа Философия обединява хора, заинтересовани да разберат дълбокия смисъл на живота, да узнаят защо сме тук и каква е нашата мисия.

Ние сме международна общност, обединена от идеята за самоусъвършенстване на човешкото същество. Произтичащите от този процес вътрешни и външни промени могат да се осъществяват чрез практикуване на Оперативна философия. Това е вид ментално инженерство, което дава възможност на човека да постигне реалните си житейски цели, да достигне щастие и да намери себе си.

Ние гледаме на живота с оптимизъм и сила, преживявайки всичко, което ни се случва (позитивно или негативно) като прекрасно предизвикателство и уникална възможност да се подложим на проверка и подобрим човешките си качества.

Ние гледаме на живота като на лаборатория, това ни позволява да разберем връзката между житейските събития и причините, които са ги породили, доближавайки се по този начин до изконната жизнена  мъдрост.

Институтът за Херметическа Философия е отворена философска асоциация, която създава климат на взаимопомощ между членовете си в името на самоусъвършенстването и личния им успех.

Това е място, което култивира надежда за по-добър и хармоничен свят, за спокойствие и разбирателство между хората, независимо от тяхната раса, пол, религия, държавно устройство или социален статус. Това не е догматична или сектантска общност и всеки, който иска да открие и развие своя вътрешен свят, може да стане неин член. 

Отпечатай
 
Изпрати на приятел
Уебстраницата е оптимизирана за 1024x768px. за Internet Explorer 7.0 ха Windows, Safari 4.0 за Mac / Windows, и Mozzila Firefox 3.0 за Windows, или по-нови версии.